Introductie

De wijk Palenstein krijgt de laatste jaren steeds meer vorm. De galerijflats uit de jaren zestig maken plaats voor nieuwe woningen. Verschillende woningbouwprojecten zijn opgeleverd en het nieuwe winkelcentrum is in aanbouw.

De drie deelgebieden C, D en G maken deel uit van wijkvisie uit 2012 voor de herinrichting van Palenstein. Inmiddels is de behoefte aan meer woningen de afgelopen jaren toegenomen. Ook is er behoefte aan meer diversiteit van woningen in de stad met aandacht voor groen, duurzaamheid en historisch waardevolle plekken.

Het college van burgemeester & wethouders heeft op 14 juli 2020 een besluit genomen om het woningbouwprogramma in de deelgebieden C, D en G te optimaliseren. Dit betekent dat, ten opzichte van eerdere plannen, er in deze deelgebieden meer woningen komen. De woningen zijn zo ingepast dat de bouwmassa’s en bouwhoogte passen in het bestemmingsplan.

Foke de Jong, stedenbouwkundige van de gemeente Zoetermeer, neemt u in het introductiefilmpje mee vanaf de start van Palenstein tot nu. U kunt de presentatie bekijken door te klikken op bijgaande link naar YouTube.

Bekijk de presentatie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen