Werkconferentie Krachtig Meerzicht

Samenwerken, kennis maken en kennis delen. Dat zijn de ingrediënten van de werkconferentie Krachtig Meerzicht op donderdag 9 november.

Na een inspirerend verhaal van gastspreker Maarten van Ham, hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft, gaan we met elkaar aan de slag in een aantal workshops. Jouw kennis en expertise zijn daarbij van groot belang.

 

Workshop 1 Meerzicht in beeld

Welke data en cijfers hebben we over Meerzicht? Data over bijvoorbeeld de locaties en spreiding van overlast en overige sociale problematiek? Hoe komen we tot een zo goed en compleet mogelijk beeld? Met cijfers en eigen waarneming. Denk mee over welke cijfers en data jou kunnen helpen om tot oplossingen te komen.

 

Workshop 2 Investering groen en grijs

Hoe gaan we de openbare ruimte en de complexen opknappen en beheren, zodat de wijkbewoners er de komende jaren met plezier kunnen wonen. Hoe sluiten we aan bij hun wensen en leefstijlen en hoe blijven de bewoners betrokken bij hun buurt?

 

Workshop 3 Huis van de wijk

Hoe creëren we een plek in de wijk waar bewoners binnen kunnen lopen, gesprekken kunnen voeren met  professionals of alleen een kopje koffie kunnen drinken? Allemaal onder één dak.

 

Workshop 4 Sociaal interventieteam

Hoe weten professionals elkaar te vinden bij sociale problemen? Hoe kunnen we vroegsignalering nog beter verbinden met zorg en veiligheid? Hoe werken we samen en hoe versterken we  elkaar bij het vinden van oplossingen?

 

Op donderdag 9 november van 12.00 tot 16.00 uur. Locatie: Basisschool Het Zwanenbos, Kerkenbos 24-26 in Zoetermeer.

Programma

12.00 uur        welkom door burgemeester Aptroot

12.15 uur        gastspreker Maarten van Ham, hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft

13.00 uur        workshopronde 1

13.45 uur        workshopronde 2

14.30 uur        hapje en drankje

15.15 uur        terugkoppeling workshop

15.45 uur        afsluiting door wijkwethouder Rosier

16.00 uur        einde


Cookie-instellingen