Ondermijning

3573 keer bekeken 5 reacties

Ondermijning is een containerbegrip voor iedere vorm van criminaliteit die de samenleving aantast. Het gaat om georganiseerde misdaad, waarbij de onderwereld zich mengt met de bovenwereld. Voorbeelden zijn hennepteelt/drugshandel, heling, fraude en witwassen.

Moet dit onderwerp de komende vier jaar een speerpunt zijn? Heeft u nog opmerkingen bij dit speerpunt?

5  reacties

Anoniem

11-07-18 om 18:56

Tja, wat kan je hier als gemeente aan doen? Luisteren naar de politie en hun verzoeken uitvoeren. Daar kan je met de beste wil geen speerpunt van maken. Speerpunten vragen om beleidsontwikkeling. Dat is hier niet aan de orde omdat het geen gemeentetaak is.

Anoniem

12-07-18 om 8:24

Lijkt me logisch. Maar speerpunt?

Anoniem

19-07-18 om 10:44

Maak de wietteelt gewoon legaal

Wim leferink

24-07-18 om 11:14

Ondermijning is. Iet echt een ingeburgerde term zoals beweerd wordt. Misschien bij jullie op kantoor maar niet bij burgers. Behoud gewoon de term “ georganiseerde criminaliteit” die snapt iedereen en is meteen duidelijk wat er bedoeld wordt.

Anoniem

31-07-18 om 12:25

Geen legale wietteelt. Onderzoek naar wat mensen bezighoudt en wat jongeren doen als ze klaar zijn met school of juist zijn afgehaakt.
Houdt feeling met de burgers.
Festivals organiseren is leuk, maar ook daarmee haal je criminaliteit in Zoetermeer. Hoe zorg je voor veiligheid in allerlei situaties, waarbij de slechtbedoelde groeperingen geen kans krijgen. Samenscholingen bezoeken en praatjes blijven maken. Controleer maar op ID of rijbewijs. Zorg dat je jongeren(meestal) in de smiezen hebt. En vluchten ze weg als je eraan komt, ga er dan achteraan. Wie wegvlucht, heeft iets te verbergen.
Dit zou gewoon norm moeten zijn, geen speerpunt, lijkt mij.

Cookie-instellingen