Burgerberaad afvalbeleid

Algemene informatie

In vijf bijeenkomsten, van begin april tot en met eind juni buigt het burgerberaad zich over het afvalbeleid voor de toekomst. Het gaat dan bijvoorbeeld over afval scheiden, kosten voor inwoners, impact op het milieu en de uitvoerbaarheid.

Selectie deelnemers

Het is belangrijk dat het burgerberaad een goede afspiegeling is van de stad. Dat betekent dat de deelnemers verschillen in leeftijd, achtergrond, wijk en woonsituatie. De gemeente wil er zeker van zijn dat er uit alle groepen voldoende deelnemers zijn. Daarom heeft de gemeente eind februari 17.000 brieven uitnodigingen verstuurd naar willekeurige inwoners met daarin de oproep om zich vooral aan te melden. Hieruit volgde een loting.

Zwaarwegend advies voor de gemeente

In de bijeenkomsten leert het burgerberaad van experts over het onderwerp afval en leren zij hoe ze een advies kunnen opstellen. In de laatste bijeenkomst wordt het advies van het burgerberaad aangeboden aan het college en de gemeenteraad. In het najaar van 2024 neemt de gemeenteraad een besluit over het zwaarwegende advies van het burgerberaad. Zwaarwegend betekent dat de gemeenteraad het advies zeer serieus neemt. Zijn de adviezen volgens de wet in orde? Ziet de gemeenteraad geen andere grote problemen? Dan neemt de gemeenteraad het advies over.

Meer informatie via www.zoetermeer.nl/burgerberaad

Meer informatie over het burgerberaad vindt je op www.zoetermeer.nl/burgerberaad. Je kunt je via deze webpagina ook opgeven voor de nieuwsbrief over het burgerberaad.

Meer informatie

Heb je vragen? Dan kun je een email sturen naar infoburgerberaad@zoetermeer.nl.

Ben jij deelnemer van het burgerberaad?  

Log hier dan in via onderstaande button met jouw gegevens.

Inloggen

Burgerberaad afvalbeleid

Van begin april tot en met eind juni 2024 zijn er 5 bijeenkomsten van het burgerberaad.
Op deze pagina wordt steeds nieuwe informatie geplaatst over het afvalbeleid en de bijeenkomsten.

Verder heeft deze pagina een afgeschermd deel dat alleen voor het burgerberaad bedoeld is.

Bijeenkomst 4 april

Hier vind je een korte impressiefilm van de eerste bijeenkomst van het burgerberaad.

Vervolg

Eind juni is de laatste bijeenkomst van het burgerberaad. Zij overhandigen hun advies dan aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Een vertegenwoordiging van het burgerberaad houdt na het advies een vinger aan de pols om te bekijken wat de gemeente gaat doen met het advies en hoe het nieuwe afvalbeleid eruit komt te zien.

 

 

Cookie-instellingen