Plintgebouw

Langs de Boerhaavelaan komt een zogeheten plintgebouw. Dit is een gebouw van twee verdiepingen met op de begane grond (de plint) voorzieningen als een stationshal, fietsenstalling, parkeergarage, winkeltjes, horeca en kleine bedrijven.

Het plafond van het plintgebouw wordt met hout afgewerkt wat zorgt voor een prettige sfeer. De open gevels bestaan voornamelijk uit verticale lamellen. Onderzocht wordt of voor een deel van het  plintgebouw hout gebruikt kan worden van de 141 bomen die gerooid zullen worden voor de omvorming van de Afrikaweg in een stadsstraat.

Parkeergarage

De 210 parkeerplaatsen van de bestaande particuliere parkeergarage behorend bij het Poortgebouw  komen terug in een nieuwe parkeergarage in het westelijke deel van het plintgebouw, dat deels onder de Afrikaweg ligt. In het definitief ontwerp zal dit nog verder worden uitgewerkt. Onderzocht wordt of de parkeergarage gedeeld kan worden zodat deze ook dienst kan doen als P+R voorziening en mogelijk ook gebruik door de toekomstige bebouwing op het plintgebouw.

Stationssingel

In het ontwerp voor de openbare ruimte van Entree verandert het gebied aan de noordzijde van het  station in een stationssingel met groen en een grote waterpartij. Auto’s kunnen aan de noordzijde van deze stationssingel langs het water rijden. Hier komen ook een Kiss & Ride en parkeerplaatsen voor tijdelijk parkeren. Er komen twee grote dammen over het water om van de Kiss & Ride naar de entreehal te lopen. Het gebied tussen de waterpartij en het plintgebouw is bestemd voor voetgangers en fietsers, maar uiteraard is dit ook toegankelijk voor hulpdiensten. Voor een volledig beeld van de veranderingen aan de noordzijde van het station beschrijven we kort de stationssingel. Maar deze stationssingel maakt geen onderdeel uit van de ontwerpen waar je nu op kunt reageren. 

Wil je meer weten over het plintgebouw? Lees dan vanaf pagina 27 in de Ontwerptoelichting Station.

Wil je meer weten over de parkeergarage? Lees dan pagina 71 in de Ontwerptoelichting Station.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen