Stationshal

In het plintgebouw komt een stationshal met een aantrekkelijke toegang naar de bestaande Nelson Mandelabrug en de fietsenstalling. Deze entreehal ligt als het ware ‘buiten’ en is open aan de voorkant. De hal krijgt aan de kant van de RandstadRail een glazen wand met deuren.

Daardoor wordt het een aantrekkelijke ruimte met beschutting tegen regen, wind en geluid van de A12. Het open zicht geeft een sociaal veilig gevoel. Door de hal ga je via de Nelson Mandelabrug naar het openbaar vervoer en naar de zuidzijde van de stad (Rokkeveen). De doorgaande route vanuit de hal over de Nelson Mandelabrug is dag en nacht toegankelijk.

Om vanuit de entreehal naar de Nelson Mandelabrug te gaan kun je gebruik maken van de huidige liften en roltrappen. Mogelijk wordt de lift in de toekomst verplaatst, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor. De lift zal in ieder geval altijd vanuit de entreehal bereikbaar blijven, zodat  mindervaliden altijd de Nelson Mandelabrug en het dak van het plintgebouw kunnen bereiken. Ook blijft de RandstadRail bereikbaar via de hal en via de bestaande opgangen aan de zijkant van de Nelson Mandelabrug.

Wil je meer weten over de stationshal? Lees dan pagina 45 en 59 in de Ontwerptoelichting Station.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen