Ontwerp dak plintgebouw

Op het dak van het nieuwe plintgebouw kun je straks wandelen en fietsen in een parkachtige omgeving. In de buurt van de Nelson Mandelabrug wordt gedacht aan een terras van een koffiebar en een ontmoetingsplek met bijvoorbeeld een opvallende houten bank of een kunstobject.

Daarnaast zijn er zit- en loungeplekken waar je bijvoorbeeld tijdens het wachten op je trein even kunt zitten.  

Ander opvallend element op het dak is de vide van de ronde fietstrap. Deze brengt daglicht naar de onderliggende verdiepingen. In de vide komen een boom en planten die de sfeer van het daklandschap naar binnen halen.

De lange smalle kavels en de lijnen van het veenpolderlandschap rondom Zoetermeer vormen de inspiratie voor het ontwerp van het dak. De lijnen zijn herkenbaar in het ontwerp van het daklandschap en passen goed bij de verticale lamellen van het plintgebouw. Soms zijn de lijnen onderdeel van de bestrating van het dak. Op andere plekken zie je het terug in een zitbank of rand van een plantenvak

Wil je meer weten over het ontwerp voor de inrichting van het dak? Lees dan de uitgebreide ontwerptoelichting fietsverbinding en daklandschap.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen