Inspiratiebijeenkomst 'Zoetermeer Zoemt'

515 keer bekeken

Begin

07-04-2018 om 14:00

Einde

07-04-2018 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Parochieel Centrum 'De Kapelaan', Nicolaasplein 2, Zoetermeer (bij de Dorpsstraat)

We willen Zoetermeer weer laten zoemen van de bijen! Kom naar deze inspiratiemiddag ‘Wat kunt u BIJdragen?’ op zaterdag 7 april om 14.00 uur. Met workshops en een kramenmarkt. Onderzoeker Vincent Kalkman neemt je mee naar buiten en maakt je een echte ‘bijen expert’ met een nieuwe app op de telefoon.

Inspiratiemiddag 7 april

We gaan ideeën verzamelen en samen uitwerken in projecten. Koos Biesmeijer opent de bijeenkomst met een interactief verhaal over wilde bijen en waarom ze zo belangrijk zijn. Hij is verbonden als hoogleraar 'Natuurlijk kapitaal' aan de Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van het Naturalis.

Tijdens de inloop en in de pauze kunt u langs kraampjes met informatie over bijen lopen. Daarna bespreken we in workshops nog meer projecten. Later presenteren we de resultaten van de workshops.

Op Vosjesjacht

Vincent Kalkman, onderzoeker bij Naturalis, geeft uitleg over de verschillende onderzoeken naar de wilde bij. U kunt daaraan deelnemen. Ook presenteert hij een nieuwe app van Naturalis. Deze app kan via beeldherkenning vliegende wilde bijen herkennen. Aan de hand van de app gaan we naar buiten op zoek naar het Vosje en andere wilde bijen.

Het Vosje is een wilde bijensoort die veel voorkomt in Zoetermeer. De beharing van deze bij lijkt qua kleur op de vacht van een vos.

Cookie-instellingen