Publieksmanifestatie DuurSamen Zoetermeer

737 keer bekeken

Begin

22-04-2018 om 12:00

Einde

22-04-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Nicolaasplein, 2712 Zoetermeer

Zondag 22 april is het Nicolaasplein in Zoetermeer het toneel van duurzaamheid. In de meest brede zin van het woord. Vele facetten van het thema passeren de revue. Energie, mobiliteit, circulaire productie, lokale voedselproductie, isolatie van woningen en nog veel meer. Lokale, regionale maar ook n

Gemeente Zoetermeer, Stedin, mboRijnland, Pelgrimshoeve, Milieudefensie, Triboo, StroomAlone, We drive solar, De goede woning, Forum Zoetermeer en De zoete aarde zijn slechts een paar aansprekende namen die tussen 12 en 17 uur acte de présence zullen geven. 

Het klimaatakkoord van Parijs benadrukt het belang van bewust omgaan met onze aarde. Samen zijn we verantwoordelijk om de generaties na ons een leefbare planeet te garanderen. Al langere tijd zijn lokale initiatieven het vliegwiel voor verandering. Inmiddels ontstaat er versnelling bijvoorbeeld als gevolg van de gaswinning in Groningen. Het gevoel van urgentie: er moet nu wat gebeuren wordt hoe langer hoe meer gevoeld.

De lokale politiek slaat de handen ineen met een duurzaamheidspact. DuurSamen Zoetermeer wil dat alle Zoetermeerders daar hun bijdrage aan kunnen leveren. DuurSamen Zoetermeer laat zich leiden door de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Die gelden niet alleen voor anderen, maar net zo zeer voor ons.

Verbinden in bewustmaken

DuurSamen Zoetermeer brengt veel organisaties en bedrijven uit Zoetermeer en omstreken bij elkaar om u te laten zien wat er allemaal mogelijk om Zoetermeer duurzamer te maken. Wat er voor u zelf in zit, wat de consequenties voor u zijn of hoe u zelf een bijdrage kan leveren. Want dat het anders moet, is geen punt van discussie meer.

Meer informatie

Website DuurSamen Zoetermeer  

Cookie-instellingen