Bewonersbijeenkomst Entreegebied (middag)

2267 keer bekeken

Begin

27-11-2018 om 15:00

Einde

27-11-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Boerhaave Building (voormalig IBM), Boerhaavelaan 11, Zoetermeer

De gemeente heeft plannen voor de vernieuwing van het Entreegebied. Zo noemen wij het gebied rond de Afrikaweg, tussen de Mandelabrug en Centrum West. Graag praten wij u bij over de plannen om de komende jaren het Entreegebied tot een omgeving te maken waar het prettig wonen en verblijven is.

Op het kaartje onderaan deze pagina kunt u zien waar het Entreegebied ligt.

Stand van zaken

In september 2017 hebben we u voor het laatst geïnformeerd over het Entreegebied. Veel omwonenden hebben  vragen gesteld en opmerkingen gemaakt over onderwerpen als bouwhoogte, parkeren, groen, Afrikaweg en station. Inmiddels zijn we bezig met een meer gedetailleerde  uitwerking van de visie naar een stedenbouwkundig masterplan. Hierover is verschillende keren met een Adviesgroep van bewoners en met de grondeigenaren in het Entreegebied gesproken. Nu dit masterplan in concept bijna klaar is, wil de gemeente u graag de hoofdlijnen presenteren. U kunt kiezen voor een middag- of een avondsessie.

Datum 27 november 2018
Middagsessie 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Avondsessie 19.00  – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

 

 

 

Programma

Het programma bestaat uit een plenair deel waarin onder meer wethouder Marc Rosier aan het woord komt. Daarna presenteert de gemeente de hoofdlijnen van het masterplan Entree. U kunt vragen stellen en reageren.

Het laatste uur is er een informatiemarkt waar u verder in gesprek kunt gaan met medewerkers van de gemeente die deskundig zijn op verschillende gebieden. Ook zullen verschillende grondeigenaren uit het gebied aanwezig zijn.

Aanmelden

Voor een goede voorbereiding van de bijeenkomst vragen we u zich van te voren aan te melden. Dat kan direct hier online. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij mevrouw Janmaat via telefoonnummer 14 079.

aanmelden

Meer informatie

Meer informatie over het Entreegebied vindt u op www.zoetermeer.nl/entreezoetermeer.

De presentatie van 27 november en een korte toelichting op het masterplan Entree kunt u vanaf 28 november op deze voornoemde website bekijken.

Reageren

Tot 5 december kunt u reageren op de hoofdlijnen van het masterplan, via een e-mail naar projectenpmv@zoetermeer.nl.

Alle reacties worden verwerkt in een verslag. De samenspraak is door de gemeenteraad  op het niveau van raadplegen vastgesteld. Dit houdt in dat meningen en ideeën van omwonenden worden geïnventariseerd. Deze zijn echter voor de gemeente niet bindend bij het maken van de plannen. De reacties worden bekeken en onderzocht wordt of tegemoet gekomen kan worden aan de reacties.


Overzichtskaart Entreegebied

aanmelden

 

Cookie-instellingen