Doe mee met workshop 'Vrijwilliger worden op de wijktuin'

361 keer bekeken

Begin

28-03-2018 om 09:00

Einde

28-03-2018 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Speelboerderij Het Buitenbeest, Belvédèrebos 27, Zoetermeeer

De gemeente zoekt vrijwilligers voor de wijktuinen en organiseert op woensdag 28 maart een workshop 'Vrijwilliger worden op de wijktuinen'.

Kinderen van groep 5 van de basisschool starten begin april met een eigen schooltuintje op de wijktuinen en tuinieren onder schooltijd één uur per week.

We zoeken tuinliefhebbers die goed met kinderen om kunnen gaan en graag mee willen helpen bij de schoollessen en andere werkzaamheden zoals de kruidentuin onderhouden, in de kas planten verzorgen, (creatieve) activiteiten organiseren, fruit plukken en jam van maken en kleine reparatieklusjes doen.

We zoeken vrijwilligers voor de wijktuinen in Noordhove, Rokkeveen, Zegwaartseweg en de wijktuinen op stadsboerderij De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest.

Workshop

Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om de kinderen te helpen? We nodigen u graag uit voor de workshop!

De workshop bestaat uit twee onderdelen: het eerste gedeelte gaat over de organisatie van de wijktuinen, vrijwilligerswerk op de wijktuin en het schooltuinprogramma.

Het tweede gedeelte gaat over moestuinieren. Hoe ga je zorgvuldig om met de bodem en het bodemleven? Ook de kringloop van voedingsstoffen, composteren, lastige beestjes en onkruid komen aan bod.

Aanmelden

Aanmeldformulier workshop 'Vrijwilliger worden op een wijktuin'

Meer informatie

Wilt u meer informatie neem dan contact op met team Groen Spelen Leren, telefoon 14 079.

Cookie-instellingen