Groengebied Milenagang/Naomigang

 Het groengebied ligt tussen de Milenagang en de Naomigang. Aan de zuidzijde bevindt zich de woonzorglocatie De Rozentuin en aan de noordzijde realiseert Wonen á la Carte in de nabije toekomst een gebouw met 15 appartementen. In aansluiting op de realisatie van de appartementen zal de gemeente de Naomigang doortrekken en het tussenliggende groengebied inrichten.

Inrichting groengebied

Het groengebied wordt ingericht met een aantal diagonale looppaden en in het midden een ronde zitplek met een pergola, banken en afvalbakken. De looppaden en de zitplek zijn voorzien van straatverlichting. Aan de rand van het groengebied is aan de zijde van de Naomigang een ondergrondse huisvuil container gesitueerd die vanaf de Naomigang bereikbaar is voor het afvalinzamelingsvoertuig.

Het beplantingsvoorstel

In het groengebied staan vier bestaande bomen. Hieraan worden hagen, gras en beplantingsvakken met bodem bedekkende beplanting en solitaire struiken toegevoegd. In aansluiting en ter afscherming van de bebouwing worden aan de kopse zijden van het groengebied vakken met bodem bedekkende beplanting van dwergmispel met daarin bloeiende solitaire struiken voorgesteld. Vergelijkbare beplanting omsluit de ronde zitplek. De bloeiende struiken blijven merendeels laag (vlinderstruik, spierstruik en dwerg sering). Daarnaast zijn er enkele grotere struiken gepland (krentenboom en struikvormige sierkers). De hagen worden maximaal 90cm hoog en bestaan uit liguster. In het midden van het groengebied staat een pergola die zal worden begroeid met blauwe regen. Het groengebied is vanaf de zijde van de Naomigang vrij zichtbaar. Aan de zijde van de Milenagang is er een bestaande haag die het groengebied deels aan het zicht onttrekt. Als geheel vormt het groengebied een aantrekkelijk kijk- en verblijfsgebied voor alle omwonenden.

 

 

 

 

 


Beelden en animatievideo

Om een goed beeld te krijgen van het inrichtingsvoorstel en het beplantingsplan kunt u de presentatie met 3D beelden bekijken. Deze geven een indruk van hoe het groengebied eruit zal komen te zien.
Ook kunt u de animatievideo van het inrichtingsplan bekijken. De 3D beelden en animatievideo geven een indruk van de min of meer volgroeide situatie (na 20-30 jaar). Om de video te kunnen bekijken, moet u cookies van derden toestaan.

Reageren

De reactietermijn is verstreken. 

Cookie-instellingen