Opknappen Krajicek Playground Meerzicht

In de wijk Meerzicht naast basisschool De Regenboog ligt een ‘Krajicek Playground’ (sportveld). Dankzij de Nationale Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation tien Playgrounds in Nederland opknappen. De Playground in Meerzicht is daar een van!

Om een passend ontwerp voor de buurt te maken, vroegen we omwonenden en gebruikers van de playground naar hun voorkeuren. Zij konden in juli 2021 een vragenlijst invullen. Ook vroegen we een aantal sportverenigingen uit de buurt en de Toegankelijkheidsraad om te reageren op het conceptontwerp.

Resultaten vragenlijst

De resultaten van de enquête vindt u hier. Uit de antwoorden bleek dat voetbal en basketbal de populairste sporten waren. In de enquête stonden een aantal interactieve sporttoestellen genoemd die op de nieuwe Playground zouden kunnen komen. Ook hier werden de voetbal-toestellen vaak gekozen (Sutu, Toro). Daarnaast waren het freerun-toestel populair (Dash) en de interactieve dansvloer (Sona). Verder uitten meerdere omwonenden zorgen over geluidsproductie. Daarom kozen we voor het ontwerp toestellen die geen (digitaal) geluid maken.

Nieuw ontwerp

Samen met de Krajicek Foundation hebben we een nieuw ontwerp gemaakt voor de Playground. Bent u benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk het ontwerp hieronder: 

 Bekijk het ontwerp 

Tot 28 juni 2022 kon u vragen insturen over het ontwerp.

Start opknappen Playground

Op 3 april 2023 zijn we gestart met de Playground opknappen. De werkzaamheden duren tot ongeveer 2 juni. Eind 2023 voeren we nog wat kleinere werkzaamheden uit rond de Playground, zoals planten en struiken plaatsen.

Op 7 juni wordt de Playground feestelijk heropend. U vindt het programma op de wijkwebsite meerzicht.zoetermeer.nl. Bent u actief op Instagram? Dan kunt u het account ‘@playgroundmeerzicht’ volgen. Daar vindt u ook informatie over de sport- en spelactiviteiten die de gemeente op de Playground organiseert.

Cookie-instellingen