Stelling 3

Het is belangrijk daken en andere opties zoals geluidwallen en parkeerplaatsen te benutten voor zonnestroom.

Afbeeldingen

Stemmen

34 totaal
34 eens
0 oneens

X (voorheen Twitter)

7  reacties

zomerzon

20-11-20 om 14:35

ik vind gemente voorbeeld moet nemen in pv door enecogelden te gebruiken zodat op alle in gementelijk bezit gebouwen denk aan scholen kantoren te voorzien in van pv en niewere ontwikeling warmte panelen passieve warmtepomp onder pv te realiseren . goed voor klimaat en oparatinele kosten gaan omlaag. en nog gratis tip plaats ze zo dat mazimaal rendamend geven wanneer vraag het grootst is meestal oostwest opstelling.

Joop van Laethem

23-11-20 om 15:22

Wij wilden ook als Vve zonnenpanelen plaatsen op ons dak. We hebben tot nu toe geen bedrijf kunnen vinden wat op ons complex en het Stadshart op het dak panelen durft te plaatsen. Dit vind ik een gemiste kans.

Anoniem

23-11-20 om 19:47

Er zijn nog veel daken waarop dit mogelijk is. Van de parkeergarages in het centrum staan doorgaans de bovenste lagen (toplagen, in de open lucht) leeg. Maak een deal met de eigenaar(s) en leg daar zonnepanelen aan. Simpeler kan niet! Op ons eigen parkeerdek P4, VvE Noordwaarts) hebben wij de opbrengst laten inschatten: 200.000 kWh per jaar! Overigens is daar een overkapping voor nodig (want beide dekken 100% en continue in gebruik, die wij als VvE niet kunnen bekostigen, maar waar wij ook maar niet de handen op elkaar krijgen, geen partij wil kennelijk investeren.

David

27-11-20 om 16:29

Eerst inderdaad de ruimte in de stad zelf: daken, muren van bedrijfs-/ kantoorpanden & parkeergarages, woningdaken en braakliggende gronden. Wel opletten dat de positie het rendement het waard maakt. Maar blijf vooral weg van groen inwisselen voor panelen.

Wilma Heemskerk

29-11-20 om 10:31

Leg daken vol en spaar de natuur! Ga in gesprek met eigenaren en zorg dat op de daken de windmolens en panelen worden neergelegd.

Geef alle inwoners een subsidie voor de aanschaf van battery packs om de energie op te slaan.inwonders zijn dan meer geneigd om panelen aan te schaffen. Ze kunnen dan ook in de avonden en winter gebruikmaken van de opgwekte energie.

Anoniem

29-11-20 om 18:50

een heel goed idee alleen jammer dat mensen met een huurwoning niet mee kunnen doen alleen als de huur zoveel omhoog gaat da het niet opweeg met wat het opleverd

Rens Schipper

04-12-20 om 11:40

Zonnepanelen op bebouwing moet de hoogste prioriteit hebben. Ideaal is de volgorde;

1- Op eigen woning/pand (dak /gevel/garage/carport/schuur) en niet alleen voor eigen gebruik maar zoveel mogelijk opbrengts per vierkant meter

2- Op gemeenschappelijk daken (sporthallen, utliliteitsgebouwen, bedrijfspanden collectieve zonneparken leggen waar bewoners in de direct omgeving mee kunnen doen (zowel huiseigenaren, huurders en ondernemers)

3- Op de grond waar het inpasbaar is. Denk aan overkapping van parkeerplekken, overkapping of windscherm bij fietspaden, talud van randstadrail/HSL, geluidschermen langs wegen. Ook hier bij voorkeur collectiefe zonneparken.

De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) is in staat om collectieve zonneparken te realiseren waarin inwoners van Zoetermeer kunnen deelnemen. (www.zonvandezoetermeersezon.nl)

 

Cookie-instellingen