Nieuw zwembad in Van Tuyllpark

Het nieuwe zwembad ligt in het Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat.

Wedstrijdbad en recreatiebad
In het zwembad komt een recreatiebad met een drie glijbanen en een ondiep peuter- en kinderbad met speelelementen. Ook komt er een wedstrijdbad met 8 banen en een doelgroepenbad met een beweegbare bodem. Het wedstrijdbad biedt naast zwemwedstrijden ook de mogelijkheid voor baanzwemmen en waterpolo. Het doelgroepenbad kan gebruikt worden voor zwemlessen of aquagym. Op de eerste verdieping komt een horecagelegenheid met zicht op alle drie de zwembaden en een tribune voor 200 toeschouwers.

Geïnspireerd op een Japans badhuis
Het nieuwe zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in het Van Tuyllpark. Architect VenhoevenCS architecture+urbanism liet zich voor dit ontwerp inspireren door de ‘Onsen’, een traditioneel Japans badhuis.

Het gevoel dat je buiten bent
Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en de gevel van het recreatie- en peuterbad worden geopend. Zo kunnen bezoekers in de open lucht zwemmen en ontstaat een doorgang naar de ligweide. Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent: door de dakramen komt veel daglicht binnen en is de lucht altijd zichtbaar. Dit gevoel wordt nog versterkt door de weelderige beplanting in het interieur.

Groene ligweide
Rondom het gebouw wordt een groene ligweide aangelegd die aansluit bij de uitstraling van het gebouw. Meer informatie?

Volg de bouw
Op www.instagram.com/zwembad_zoetermeer_vaessen brengt de aannemer de bouw in beeld.

Cookie-instellingen