Denk mee over een gezond Zoetermeer

Eindverslag participatie

Belangstellenden konden van 5 december 2023 tot 5 januari 2024 meedenken via Doe Mee over preventief gezondheidsbeleid in Zoetermeer. De gemeente heeft de binnengekomen reacties beantwoord in een participatieverslag. De gemeenteraad heeft het verslag vastgesteld. Hieronder leest u het verslag.

Met het vaststellen van het verslag is het participatietraject bij de nota 'Lokaal preventief gezondheidsbeleid 2024-2027' afgerond. In het tweede kwartaal van 2024 zal de gemeenteraad een besluit nemen over de nota.

Investeren in gezondheid is belangrijk. Dit doet de gemeente op allerlei manieren voor inwoners. U heeft daarin ook een eigen verantwoordelijkheid. Als gemeente willen we u hier zo goed mogelijk bij helpen. Wat heeft u nodig om zo gezond mogelijk te leven? We willen daar graag met u over in gesprek. Samen zorgen we zo voor een gezond Zoetermeer. En blijft de zorg beschikbaar voor de mensen die het nodig hebben.

Graag stellen we u 5 korte vragen over onderstaande onderwerpen

  • Een gezonde generatie
    We gunnen onze kinderen de beste toekomst. Een goede gezondheid is daarvoor belangrijk.
  • Een gezonde omgeving om in te leven.
    Een schone stad is belangrijk voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan schone lucht, goede fietspaden en meer groen.
  • Sterk en met energie ouder worden.
    Om sterk en met energie oud(er) te worden is bewegen, gezond eten, voorkomen van eenzaamheid en fijne ontmoetingsplekken belangrijk. 

Reageren is niet meer mogelijk

U kon reageren van 5 december tot 5 januari. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie. Vanaf februari bundelen we alle ontvangen reacties via Doemee.   

 

Cookie-instellingen