Denk mee over de veiligheid in de stad

Belangstellenden konden van 1 oktober tot en met 31 oktober 2022 hun aandachtspunten voor het nieuwe veiligheidsbeleid meegeven aan de gemeente.  De reacties neemt de gemeente daar waar mogelijk mee bij het vaststellen van het nieuwe veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar.

Participatieverslag

De gemeente beantwoordt de binnengekomen reacties in een participatieverslag. Het college van burgemeester en wethouders stelt vervolgens dit verslag vast. Daarna plaatst de gemeente het verslag op deze website. Als u heeft deelgenomen aan de participatie, krijgt u het verslag per e-mail toegestuurd.

Waar moet de gemeente Zoetermeer zich de komende jaren op richten om de stad veilig te houden en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Dat wil de gemeente graag weten van haar inwoners, ondernemers en veiligheidspartners, zoals de politie en de jongerenwerkers van Buurtwerk. De belangrijkste punten neemt de gemeente mee bij het maken van het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar.

De gemeente heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op veiligheid: de aanpak van problematische jeugdgroepen, ondermijnende criminaliteit én ingrijpende delicten zoals de geweldsincidenten in de nachthoreca, woninginbraken, overvallen en straatroven. Daar kwamen de laatste jaren aandachtspunten bij, zoals de coronacrisis, het verbeteren van de leefbaarheid in buurten en de aanpak van burenoverlast.

Samenwerking

Burgemeester Bezuijen: “Zoetermeer is een grote en veilige stad. Dat neemt niet weg dat er helaas elk jaar, ook dit jaar weer, een aantal heftige gebeurtenissen plaatsvindt, zoals de geweldsincidenten waar jongeren bij betrokken waren en de mishandeling van onze boa’s. Dat is ontoelaatbaar, we moeten dus scherp blijven. Samenwerking is ontzettend belangrijk als het gaat om veiligheid in de stad. Ik vraag dan ook inwoners, ondernemers en onze veiligheidspartners met ons mee te denken en om zich samen met ons in te zetten voor het veilig houden én maken van onze stad en de wijken.”

Reageren

U kunt tot en met 31 oktober 2022 uw aandachtspunten voor het nieuwe veiligheidsbeleid aan de gemeente meegeven. Dit doet u door onderaan deze pagina te klikken op de button ‘reageren’.

Wat doet de gemeente met uw reactie?

Na afronding van de participatie bundelt de gemeente de reacties die zijn binnengekomen via deze website en die zijn genoemd tijdens de twee bijeenkomsten op woensdag 5 oktober en donderdag 20 oktober. De reacties neemt de gemeente daar waar mogelijk mee bij het vaststellen van het nieuwe veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar.

Bijeenkomsten

Gaat u liever in gesprek? U bent van harte welkom uw aandachtspunten mee te geven tijdens een bijeenkomst op woensdag 5 oktober bij Dekker Zoetermeer aan de Scheglaan 12 of op donderdag 20 oktober bij Het Wapen van Zoetermeer aan de Zegwaartseweg 31. Beide bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. Meer informatie en het programma van de bijeenkomsten vindt u op Denk mee over de veiligheid in de stad | Gemeente Zoetermeer.

Meer weten?

Op www.zoetermeer.nl/veiligheid staat het programma van de bijeenkomsten en aanvullende informatie. Wilt u het huidige veiligheidsbeleid lezen? Deze vindt u hier.

 

 

Cookie-instellingen