Laadpalen voor elektrische auto's

130 Laadpalen voor elektrische auto’s in Zoetermeer

Let op: Reageren op de voorgestelde locaties was mogelijk tot 13 april 2017. U kunt niet meer reageren.

 

Heeft u interesse in een oplaadpunt in de buurt van uw woning? Klik hier voor meer informatie


De gemeente heeft een voorstel gemaakt om 130 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen in de stad. Deze uitbreiding is nodig omdat er steeds meer elektrische auto’s komen. De palen worden in de periode 2017 tot en met 2018 op aanvraag geplaatst. Een belangrijk deel van deze investering vergoedt het Rijk.

Criteria nieuwe locaties
De locaties zijn gelijkmatig over de stad verdeeld, zodat iedere inwoner zijn auto binnen 300 meter moet kunnen opladen. Ze zijn op een zorgvuldige manier gekozen, waarbij de gemeente rekening heeft gehouden met verschillende criteria. Vooral de parkeerdruk speelt een belangrijke rol. Verder zijn de locaties op een strategische plek gesitueerd, zodat de gebruikers de laadpalen gemakkelijk kunnen vinden en bereiken. De locaties liggen zoveel mogelijk langs zijgevels, niet hinderlijk in het zicht van bewoners.

Plaatsen op aanvraag
De definitieve locaties worden in een plankaart op de website geplaatst, waarna de laadpalen op aanvraag geplaatst worden. Bewoners die een aanvraag willen indienen, kunnen op de definitieve kaart zien waar de dichtstbijzijnde laadpaal geplaatst wordt. Per aangevraagde laadpaal, wordt een apart verkeersbesluitenprocedure doorlopen, waartegen bewoners officieel bezwaar kunnen maken.

Extra beoogde locaties
Omdat de gemeente de laadpaal vooral plaatst bij een aanvraag, kan het voorkomen dat niet op alle vastgestelde locaties een laadpaal komt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de subsidie voor de 130 laadpalen, heeft de gemeente ruim 150 beoogde locaties ingetekend op de plattegrond. De extra beoogde locaties heeft de gemeente ingetekend in buurten waar al meerdere aanvragen zijn of waar de gemeente meerdere aanvragen verwacht.

Eindverslag

De gemeente heeft de binnengekomen reacties beantwoord in een eindverslag participatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verslag vastgesteld. Hierdoor leest u het verslag. Met het vaststellen van het eindverslag is het participatietraject afgerond.

Bekijk verslag

Cookie-instellingen