Museum over Lifestyle

Let op: stemmen en meepraten was mogelijk tot 17 februari 2017. Dit project is afgerond.

 

Naast de komst van het vernieuwde Stadhuis en een vernieuwde bibliotheek krijgt Zoetermeer ook een nieuw museum. Het Living Museum komt in de voormalige publiekshal in het Stadhuis aan het Stadhuisplein.

Lifestyle
Het nieuwe museum is het enige museum in Nederland dat gaat over leefstijlen (Lifestyle). Het gaat over leven, wonen, mode, subculturen, muziek, vrije tijd, werk et cetera. Het museum onderzoekt in interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen lifestyles in Nederland vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw tot nu.

Ervaar nostalgie en toekomst
Er komen virtuele experiences over vroeger en nu, maar ook een lab waarin testomgevingen worden gecreëerd, en een living store met producten die te koop zijn rondom een tentoonstelling. Er zijn ruimtes die bepaalde tijden laten zien, je kunt de nieuwste snufjes zien maar ook wat decennia geleden gangbaar was. Nostalgie wordt afgewisseld met doorkijkjes naar de toekomst.

Stem op een tentoonstelling!
Wilt u meepraten over welke tentoonstellingen er in het museum te zien zullen zijn? Hieronder ziet u drie voorbeeldtentoonstellingen met de namen: Rebel Rebel, Man oh man en Shoes.

Welke tentoonstelling spreekt u het meeste aan? Breng hier uw stem op uit. De voorbeeldtentoonstelling met de meeste stemmen wordt verder uitgewerkt en zal te zien zijn in het nieuwe museum. Stemmen kan tot 17 februari 2017.

Uw eigen idee
Ook zijn we benieuwd naar uw eigen idee voor een tentoonstelling dat past binnen het thema Lifestyle. Via het 'vraagteken' onder aan de pagina kunt u uw idee aangeven. We zijn benieuwd naar uw inbreng! 

 

 • S.H.O.E.S.

  Een momentje...
  52 van 187 stemmen
  4401 keer bekeken 4 reacties

  S.H.O.E.S. Schoenen van de jaren veertig tot vandaag tonen de ontwikkeling van stijlen, subgroepen, culturen en innovatie. Lees meer over S.H.O.E.S.

 • Man Oh Man

  Een momentje...
  24 van 187 stemmen
  4104 keer bekeken 0 reacties

  Over de man van de fifties tot nu. Zeven stereotypische mannen nemen je mee in hun veranderende imago en identiteit vanaf de jaren vijftig. Lees meer over Man Oh Man

 • Rebel Rebel

  Een momentje...
  111 van 187 stemmen
  3881 keer bekeken 1 reacties

  1966 - 1970. Vijf revoluties in vijf opmerkelijke jaren. Hoe de revolutie van de late jaren zestig onze identiteit en toekomst beïnvloedt. Lees meer over Rebel Rebel

  Cookie-instellingen