Wat vindt u van de voorgenomen wegsleepregeling?

09-10-2017 4990 keer bekeken 65 reacties
Dit traject is afgerond op dit platform. U kunt niet meer reageren.

Reacties

65  reacties

E.E.J. Hulscher

19-11-17 om 8:36

Ik vind dit een prima plan! Dit zorgt er voor dat -zeker bij noodsituaties- wij ook gewoon onze parkeerplaats kunnen verlaten, daar onze parkeerplaats regelmatig wordt geblokkeerd door foutief geparkeerde auto's t.o.v. parkkeerplaats. Of gewoon niet onze auto kwijt kunnen op onze parkeerplaats , daar er een aoto staat geparkeerd op een gemarkeerd kruis t.o.v. parkeerplaats. De politie doet er niets aan en handhaving controleert alleen maar op betaald parkeren en niet op foutief geparkeerde auto's.

En wat verder nog hinderlijk is als er op de stoepen wordt geparkeerd tijdens de Marktdagen en er niet kan lopen omdat er auto's staan of rijden en spullen en/of fietsen staan gebarricadeerd op de stoepen op het Marseillepad. Daar zou ook eens op gehandhaafd moeten worden. Hierdoor ontstaan er soms gevaarlijke situaties.

Ruben de Jonge

08-11-17 om 16:14

Goede zaak, zonder wegsleepregeling sta je machteloos. Bekeuring is een straf maar niet de oplossing.

Lis

04-11-17 om 13:21

Prima plan

Anoniem

03-11-17 om 13:08

Alvorens een wegsleepregeling in te stellen zou u er goed aan doen RVV artikel 65 lid 3 te lezen, zodat u ervan op de hoogte raakt dat een parkeerverbod E1 niet KAN gelden voor parkeervakken.
https://twitter.com/GlasvezelOpWeg/status/903159455352836096

Anoniem

03-11-17 om 11:16

Ik vind de regeling veel te algemeen. Het moet niet zomaar op elke willekeurige weg mogelijk zijn om weg te laten slepen. De Zoetermeerse handhavers zijn al veel te fanatiek. Wees dus veel specifieker over de locaties waar weggesleept mag worden en de situaties waarin dit geoorloofd is. Welk belang moet er op het spel staan, voordat wordt weggesleept? Wees daar specifiek over.

Anoniem

03-11-17 om 3:26

Eens, maar er moet wel gelet worden op de reden waarom mensen verkeerd parkeren. Als dit komt door te weinig parkeergelegenheid ligt hier ook een taak voor de gemeente om te kijken naar mogelijkheden voor meer parkeergelegenheid. Daarnaast kan iemand ook tijdelijk zijn auto verkeerd parkeren denk aan een ouder persoon die slecht ter been is en die even het huis in geholpen moet worden en de auto daardoor zo dicht mogelijk geparkeerd wordt om de loopafstand te verkleinen. Je buurtgenoten kennen en kunnen aanspreken is ook winst voor dit probleem.

Patrick

03-11-17 om 0:44

Indien de kaders goed zijn vastgelegd en de beslissing niet bij het sleepbedrijf ligt, kan ik hierin mee gaan. De beslissing liever aan de politie dan aan handhaving over laten... een belletje naar de eigenaar vooraf aan het wegslepen naar een nabij gelegen terrein is gewenst... geen terrein aan de andere kant van de stad....

Anoniem

03-11-17 om 0:41

Ik ben voor, maar dan ook graag de auto's wegslepen die op stoepen staan geparkeerd bij de scholen in oosterheem en hierdoor voor onveilige situaties zorgen.

Anoniem

02-11-17 om 21:16

Indien er duidelijke spelregels zijn ben ik voor.
Ik denk dan aan voertuigen die hinderlijk in de weg staan, andere hinderen of een acuut gevaar vormen.
Dus zeker niet voertuigen die hun parkeermeter 10 minuten is afgelopen want dat is dan weer de gemeentelijke graaicultuur van halen waar je halen kan.

Anoniem

02-11-17 om 18:27

Wegsleepregeling ja, maar er dienen wel goede kaders aangegeven te worden zoals:
-Wanneer wordt er gesleept? (het wegslepen moet wel een reden hebben, uitrit blokkeren, economisch belang (marktkoopman) of de openbare veiligheid moet direct in gevaar zijn)
-Wat wordt er gedaan voor er gesleept wordt? (denk aan natrekken kenteken om eigenaar te achterhalen)
-Wat zijn de gevolgen voor de eigenaar? (waar gaat de auto heen, wat zijn de kosten, hoe weet de eigenaar dat het voertuig weggesleept is en niet gestolen)
Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er kunnen meerdere belangen meespelen, maar uitgangspunt moet denk ik zijn dat wegslepen de uiterste maatregelen is om een direct gevaar/onwenselijke situatie op te lossen.

Anoniem

02-11-17 om 9:36

Regeling is ongepast. Als de medewerkers van handhaving hier net zo mee omgaan als in andere delen van Zoetermeer mbt parkeren gaat dit alleen maar tot agressie leiden.
Team handhaving kijkt namelijk alleen maar naar de opbrengsten en niet naar de situatie. Enige samenwerking met mensen welke aan het werk zijn en ook proberen minimale overlast te verzorgen worden beloond met een boete omdat handhaving een bekeuring kan uitschrijven.

Astrid Baars

02-11-17 om 8:46

Ik vind het een goed plan en hoop dat deze regeling ook geldt voor voertuigen die de doorgang op het trottoir blokkeren. Je zal er maar lopen met je rollator of in een rolstoel zitten.

H.verveer

01-11-17 om 21:47

Er zou vooraf een soort waarschuwing gegeven moeten kunnen worden om het voertuig binnen x minuten te verplaatsen, zo niet dan is een Versleepregeling prima als er inderdaad sprake is van de beschreven situaties. Echter het verslepen naar een locatie buiten Zoetermeer is buitensporig tov de mogelijke overlast. Zet het voertuig op een geschikte en veilige plek nabij de plek van de overtreding. Omdat er wel sprake is van een overtreding krijgt de eigenaar hoe dan ook een rekening of boete opgelegd. Die is lager als gehoor wordt gegeven aan de waarschuwing.

Anoniem

01-11-17 om 9:46

Prima idee!

Gerda

31-10-17 om 15:02

Goed plan, als er goed gekeken wordt of het wegslepen echt nodig is en bij voorkeur van plekken, waarbij duidelijk is dat er niet geparkeerd mag worden.
Woon zelf aan een woonerf, bezit een camper, deze kan niet bij mijn huis staan en ook niet op de officiële parkeerplekken. Dus staat soms op een andere plek, waar niemand last van heeft, ook doorgaand verkeer niet. Toch risico op een bon of in het ergste geval wegslepen. Dat vind ik dus overdreven!!!

Inge

31-10-17 om 13:47

Wanneer een auto in de weg staat, miss hoen proberen de eigenaar eerst te bellen, lukt dit niet dan moet hij weggesleept worden. Een autoparkeerder weet heus wel dat hij verkeerd staat. Maar wel prettig om iemand even de kans te geven zijn auto te verplaatsen.

Anoniem

31-10-17 om 6:39

Ben voor het is een ramp bij ons in de wijk. Geen overzicht in de zijstraat als je de wijk uit wilt en zeker in de winter moeten we een hellingkje op

Belasting, belasting, belasting...

30-10-17 om 21:40

Weer een vorm van verkapte belasting welk vreemd genoeg door een privaat bedrijf wordt geïncasseerd, die overigens als hyena's om 17:59 (bij betaald parkeren tot bijvoorbeeld 18:00) nog boetes proberen uit te delen. Maar voer gerust door hoor, kijk alleen niet vreemd op wanneer de agressie op dit gebied toeneemt door boetes ter hoogte van 10% van iemand zijn besteedbaar inkomen.

Dea

30-10-17 om 19:54

In sommige noodzakelijke gevallen, prima. Ook bij het blokkeren van garageboxen en men niet bij de box kan. Of op laden/lossen plekken waar men v.a. bepaalde tijd pas mag parkeren (zoals bij Lidl Buytenwegh waar vrachtwagens niet kunnen parkeren om te lossen).

Anoniem

30-10-17 om 18:36

Goed plan!! Mits in Zoetermeer ophalen

De Leyens

30-10-17 om 10:59

Goed plan mits inderdaad enkel gebruikt voor noodsituaties.

Gerard

30-10-17 om 10:13

Gewoon wegslepen. Mensen weten wat wel en niet mag. Zeker is sommige buurten ontstaan gevaarlijke situaties en kinderen kunnen niet meer veilig op straat spelen.
Maar niet slepen om te slepen zoals bij sommige snelheidscontroles wel eens gebeurd. Op plekken waar de veiligheid nauwelijks in geding is

Anoniem

30-10-17 om 7:28

Ik mis het gewoon even bellen met de eigenaar en vragen of deze zijn auto wilt weghalen.
Pas als dit een aantal keren voor is gekomen dan weg slepen
Alles is helaas gebaseerd op straffen in plaats van opvoeden en ingesprek gaan. Zo creëren je nieuw gedrag en verbeter je de wereld. Boetes en straffen is iets uit de vorige eeuw

Mies

30-10-17 om 7:28

In sommige gevallen zeg ik ja sleep maar weg ! Maar misschien moet er op andere plekken eerst gekeken gaan worden naar een verbetering van de parkeer ruimte. Soms moet je je auto wel parkeren op plekken waar het eigenlijk niet hoort omdat er gewoon weg geen parkeer plek meer is...... parkeren op gereserveerde plekken of plekken waar een nood oproep niet meer langs kunnen kan natuurlijk absoluut niet ! Daarvoor zeg ik ook wegslepen die handel.

Anoniem

29-10-17 om 22:20

Uitstekend!

h de graaff

29-10-17 om 22:20

dit is een hele zware ingreep in de vrijheid van de burgers ,het kan eens een keer voorkomen dat dit gebeurt ,maar maak dit bekend door er grote borden bij te zetten in de straat als er op de dinsdag markt is ,om nu gelijk een wegsleepregeling te willen gaan invoeren gaat veel te ver ,dit is namelijk voor jaren en daar gaat de gemeente veel geld aan verdienen over de ruggen van de burgers,begrip heb ik ook voor de marktkooplieden ,maar de gemeente had dit al aan zien komen als er een keer een auto bleef staan ,ik pleit de mens niet vrij die dat te lang had geparkeerd ,maar dit is te zware maatregel voor de burger ,het gaat namelijk voor heel de stad gelden en dat is nu weer een streep te ver en mag geen doorgang vinden ,gemeente zoetermeer vind een oplossing in afzetting met hekken op tijd neerzetten en grote borden met zichtbaar de tijd en dag erop .veel succes en ik hoop dat u dit ook in overweging neemt ,met vriendelijke groet, h de graaff streefkerkstraat 8 zoetermeer

Peter

29-10-17 om 21:49

Onbegrijpelijk en onnidig. Veel gemeentes voerden dit ruim 25 jaar geleden al in. Daarvan is bijna niets meer over. Kijk eerst eens waarom dit nu niet meer succesvol is.

Anoniem

29-10-17 om 20:03

Wegsleepregeling is een prima idee. Een boete geven lost vaak namelijk het probleem niet op. Het stopt de overtreding niet, want de auto wordt niet weggehaald. Vreugdenhil is een prima bedrijf waar ook de politie in deze regio zaken mee doet. Een maximum aanrijtijd vast laten zetten, is wel een goed idee. En voor de mensen die klagen over te weinig parkeerplaatsen in hun wijk: het wil dan natuurlijk niet gelijk zeggen dat je weggesleept dient te worden als je buiten een parkeervak staat. Maar er zijn ook mensen die op een dusdanige wijze parkeren dat daardoor de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht of dat het iemand anders zijn voertuig blokkeert. Die lui verdienen het zeker om weggesleept te worden!

Martin Zwart

29-10-17 om 16:22

Prima aanvulling voor het wegslepen. Twee vragen/opmerkingen.
1. Wat gebeurd er met voertuigen die niet worden opgehaald?
2. Ik zie geen maximale termijn van opslag van het voertuig. Wellicht handig om gelijk een maximale termijn (incl. bedrag) op te nemen. Dit voorkomt een hoop gedoe.
3. Voor voertuigen met een buitenlands kenteken, met een buitenlandse eigenaar lijkt het er op dat de regeling (het verhalen van de gemaakte kosten) lastig te hanteren gaat worden.
4. Wat gebeurd er met voertuigen zonder eigenaar? Gelet op het niet stellen van een maximale bewaartermijn, lopen de kosten op en draait de gemeente uiteindelijk voor deze kosten op.

Reactie: Hartelijk dank voor uw bijdrage. Hieronder de antwoorden op de door u gestelde vragen.
Antwoorden vanuit de vakafdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (gemeente Zoetermeer):
1. Die zijn van de gemeente
2. De maximale termijn is dertien weken
3. In principe moet er bij het afhalen van de auto worden betaald
4. De gemeente mag de auto verkopen, schenken of vernietigen

John

29-10-17 om 10:24

Ik vind het een prima regeling. Handhaven is erg belangrijk binnen Zoetermeer. Ik kan me herinneren toen ik 35 jaar geleden in Zoetermeer kwam wonen, dat als je met twee wielen buiten de parkeerplaats stond, je een bon kreeg. Tegenwoordig zie ik auto’s op stoepen staan en op plekken waar ze niet moeten staan. Er wordt duidelijk niet meer gehandhaafd. Dus deze maatregel juig ik toe.

Erik Hoorn

29-10-17 om 9:32

Prima initiatief. Heb gelukkig maar eens in de 15 jaar "klemgezeten" doordat een auto de ingang van de parkeerplaats blokkeerde.

1) Voeg aan artikel 4 toe het tarief van de voorrijkosten (100,-) indien de sleepwagen verschijnt zonder de auto te hoeven verwijderen.
2) Gelet op het doel (het beperken van overlast) is het mijn voorstel om ook een maximale tijd op te nemen tussen het melden door de bevoegde ambtenaar en het verschijnen van de sleepwagen. In die zin zorgt de lokatie in Den Hoorn voor een onnodig lange aanrijtijd. Aannemende dat de sleepwagen zich in zoetermeer bevindt, en de chauffeur 45 minuten de tijd moet hebben om zich naar de wagen te begeven lijkt een maximale tijd van 1 uur prima.

Anoniem

29-10-17 om 8:10

Onzin als politie wijkagent of handhaving zijn werk uitvoerd is dit n mijn ogen niet nodig

Anoniem

28-10-17 om 22:48

Goed plan, alleen als de auto op een invalideplaats staat en bij priveuitritten, wel ophalen in Zoetermeer!!

Anoniem

28-10-17 om 19:00

Als auto echt hinderlijk geparkeerd staan zou weg slepen een optie zijn maar mag geen straf zijn . En ophalen in Den Hoorn is dat wel . Ook moet er bij stil gestaan worden dat sommige wijken die 40 jaer oud zijn niet ontworpen zijn voor de hoeveelheid auto's die er zijn
In de wijk Meerzicht west waar ik woon Is er avonds een groote parkeerdruk waardoor er soms creatief moet worden omgegaan met de ruimte en moeten we mischien wat groen opoveren voor parkeerruimte . Ook storend is dat hier veel parkeergarage zijn waar zelden een auto in staat

Bewoner Rokkeveen

28-10-17 om 18:40

Goed idee.
Ook foutparkeerders in woonwijken op die manier bestraffen. Ophalen depot Zoetermeer (net als fietsen).
Daartegenover lijkt me uitbreiding van parkeerplaatsen wel noodzakelijk.

Berry

28-10-17 om 11:59

Goed idee, ook voor motoren, brommers, scootmobielen en fietsen op voetpaden. Ophalen in Zoetermeer zou een goed idee zijn.

Anoniem

28-10-17 om 10:51

Helemaal mee eens!
Jammer dat dit noodzakelijk is. Ook in het winkelcentrum Rokkeveen is het een probleem. Éven hun auto langs de rand zetten en vervolgens op hun gemak boodschappen doen! Daarbij vergeten ze gewoon dat het uitrijden uit parkeerplekken een probleem is! Gelukkig is dit voor mij géén probleem. Maar als je het geklungel ziet wat mensen moeten doen om gewoon weg te kunnen rijden.....
Én daardoor regelmatig andere auto's beschadigen!
Foutparkeerders zijn gewoon verkeerhufters, dus ja, door hun eigen egoïsme graag wegslepen!

Anoniem

27-10-17 om 22:37

Prima idee. Meteen wegslepen op onterecht parkeren invalidenplek. Ook eens denken om parkeerterreinen voor Albert Heijn Zegwaard op te heffen dan wel er een paar invalidenplekjes van te maken. Dagelijks gevaarlijke situaties met voetgangers en fietsers met al dan niet fout parkeren.

S Mooij

27-10-17 om 22:29

Geen goed idee!
Zeer klant onvriendelijk
Veel steden zijn er juist vanaf gestapt.

Anoniem

27-10-17 om 21:16

Inwoners lezen niet. Gaat niet om foutparkeerders sufferds

Theo van Veen

27-10-17 om 19:45

Ik vind het een enorme stap voorwaarts door het op ALLE wegen toepasbaar te verklaren.
Ik stel voor om de conceptverordering direct van de concept versie te ontdoen en direct uitvoerend te verklaren !
Het genoemde bergingsbedrijf is een uitstekende keuze !
Betrouwbaarheid van dit bedrijf is uitstekend !

G, ten Hoopen

27-10-17 om 18:39

Helemaal voor een wegsleepregeling! Als bewoner van de Eerste Stationsstraat komt het regelmatig voor dat bezoekers van het Dorp hun auto pal voor onze uitrit (die ik met de buren deel) zetten. Soms een hele dag. Moest mijn hoogbejaarde vader naar Langeland zkh brengen maar kon er niet uit, waardoor hij niet op zijn afspraak kon komen. Politie kan niets doen dan alleen een bekeuring schrijven, maar daarmee is mijn probleem niet opgelost. De politie heeft mij met klem geadviseerd om bij Gemeente Zoetermeer aan te dringen op een wegsleepregeling (die naar hun zeggen voor Haaglanden verder wel van kracht is), maar Gem. Zoetermeer vindt een wegsleepregeling "te duur", waardoor er niets aan wordt gedaan en wij dan maar pech hebben. Hoe eerder dit kan worden uitgevoerd, hoe liever!!!!! In ieder geval zou dit er toe leiden dat men niet zelf maatregelen treft (lees eigen rechter gaat spelen)!!

Henk

27-10-17 om 16:40

Goed plan, een boete helpt in de meeste gevallen niet, ook voor bv gehandicaptenparkeerplaatsen is wegslepen de enige manier om de overtreding te doen stoppen.

Paul

27-10-17 om 10:36

Prima om dit in te voeren. Alleen de opslag van de auto zou mijns inziens wel in ZOETERMEER moeten zijn en niet in Den Hoorn. Wegsleepregeling is verder prima.

Anoniem

27-10-17 om 6:47

Prima, maar ophalen moet in Zoetermeer mogelijk zijn.

Anoniem

27-10-17 om 0:57

Ik vindt het terecht dat verkeerd geparkeerde auto's kunnen worden weggesleept als ze overlast voor derden veroorzaken. Maar pak ook eensde geparkeerde trailers aan die als opslagruimte worden gebruikt zo als b.v. in de Edisonstraat.

Anoniem

26-10-17 om 20:22

Niet doen / Geen wegsleepregeling.
Je weet niet waarom de auto verkeerd staat geparkeerd. Als de bestuurder of passagier toevallig slecht ter been is, dan veroorzaak je een serieus probleem. Ik ben nooit een fan geweest van dit soort "maatregelen".

Anoniem

26-10-17 om 20:01

Ik vind de combinatie wegslepen en boete meer wenselijker. Geen medelijden tonen maar aanpakken. Als je bewust verkeerd parkeert moet je niet zeuren dat je geen boodschappen meer kan doen.

Anoniem

26-10-17 om 19:50

Wegsleepregeling is een prima maatregel. Opslag voertuig goed bereikbaar en in Zoetermeer wel een must. Onredelijk om weggesleept voertuig op grote afstand op te slaan.

Anoniem

26-10-17 om 18:46

Nee

Cookie-instellingen