Toegang woning ontzeggen

09-10-2017 3627 keer bekeken 5 reacties
Dit onderwerp is gesloten

De overlastveroorzaker de toegang tot zijn woning ontzeggen voor de duur van maximaal 28 dagen.

Reacties

5  reacties

Anoniem

01-11-17 om 15:59

Ligt aan de mate van overlast. Wellicht kan bij de uitwerking hiervan gekeken worden naar een traject: dus eerst een waarschuwing, wordt dit niet nageleefd een duur van 1 week, oplopend tot 28 dagen. En wat daarna? Als het gedrag niet is veranderd, kan het traject dan opnieuw opgestart worden? Wellicht tot in het meeste extreme geval: uitzetting.

Lia van leeuwen

01-11-17 om 8:12

Beetje rekening met een ander houden doe je dat niet volgen er sancties

Bewoner Rokkeveen

27-10-17 om 20:44

Wanneer dit helpt om iets te stoppen, lijkt me dit goede maatregel. Wanneer meer nodig is na herhaaldelijk terugkerende overlast, is er meer nodig.

J.J.M. Bosman

23-10-17 om 11:20

Graag zou ik het fenomeen overlast niet willen beperken tot overlast veroorzaakt door
muziek. Wij (mijn vrouw en ik) ondervinden al sinds 2003 overlast van onze bovenburen door gestamp en gedreun en het stoeien met de hond wat met flink gedreun gepaard gaat en ook wordt er regelmatig met harde voorwerpen op de grond gestuiterd of laat dit vallen. In 2014 hebben we buurtbemiddeling ingeschakeld, dat resulteerde in een gesprek dat naar ons idee goed was verlopen waarbij ook mondelinge afspraken zijn gemaakt en we vol vertrouwen uit elkaar gingen. Dat ging 4 maanden goed totaal geen overlast meer ondervonden en toen begon het weer van voren af aan. Vervolgens de wijkagent om raad gevraagd, die kon weinig of niets voor ons betekenen, we hebben onze rechtsbijstand verzekering ingeschakeld die kon niets voor ons betekenen wegens onvoldoende bewijs onrechtmatige hinder. Toen hebben we onze rechtsbijstand verzekering ingeschakeld die kon niets voor ons betekenen wegens onvoldoende bewijs onrechtmatige hinder. Uiteindelijk in 2017 weer naar buurtbemiddeling gegaan, maar daar hebben de buren tot nu toe geweigerd aan mee te werken. Vervolgens bij de VVE aangeklopt die verwezen ons
toch weer door naar buurtbemiddeling. Kortom het traject is weer rond zonder resultaat.
Bij dit alles zij we ook weer voor de 5e maal (12 augustus 2017)getroffen door wateroverlast als gevolg van een lekkage van die zelfde buren. Al met al een flinke inbreuk op onze privacy en de relatie na deze lekkage is nu helemaal verstoord we schieten er niets mee op. Nergens vinden we gehoor om hier uit te komen. Dus is dit onze strohalm wellicht??? Misschien dat door deze maatregel de boven buren eens gaan beseffen wat ze een ander aandoen. Wellicht geld dit ook voor andere gevallen behalve die van ons, bij inwinnen van informatie over geluidsoverlast hoor je vaak dezelfde problemen en ook dat diegenen die het overkomen het maar moeten accepteren dat weet je als je in een flat gaat wonen. Dat is naar mijn idee de wereld op zijn kop zetten.

Anoniem

20-10-17 om 20:58

Toepasbaar door burgemeester of diens vervanger na herhaarlijk overlast

Cookie-instellingen